شمال ايران است و جنگل‌هايش. براي بسياري از ما همين که به سمت شمال حرکت کنيم و در جاده زيباي شمال درخت‌هاي سبز و رودهاي پرآب را ببينيم کافي است. اما شمال ايران و به خصوص مازندران جنگل‌هاي بي‌شماري دارد که هر کدام براي خود زيبايي خاص و ويژگي‌هايي ديدني دارند. با سفرزون همراه باشيد تا يکي ديگر از اين جنگل‌ها را به شما معرفي کنيم و شما را مهمان جنگل سنگده کنيم:


در فاصله 240 کيلومتري تهران در دامنه جنگلي قله خرونرو، از توابع سوادکوه ، روستايي بکر و دست‌نخورده به نام سنگده قرار دارد. اين روستا در قلب جنگل‌هاي هيرکاني در کنار شروين کوه و شهريار کوه، مکاني وسوسه‌انگيز براي گشت و گذار است. زيبايي جنگل سنگده با درختان سر به فلک کشيده راش به خصوص در فصل برگ‌ر‌يزان چشم هر بيننده‌اي را خيره مي‌کند . بياييد با سفرزون در طبيعت اين ناحيه قدم بزنيم و خستگي کار و فعاليت‌هاي روزمره را فراموش کنيم:


معرفي روستا و جنگل سنگده


در جنوب شرقي شهر ساري، روستاي سنگده از توابع دودانگه قرار دارد که از ييلاقات استان مازندران است. از يک طرف جنگل و کوه‌هاي البرز و از سوي ديگر شاليزار ها، مزارع و باغ‌هاي ميوه، جلوه خاصي به اين روستا بخشيده است. اين روستا در کنار منطقه حفاظت‌شده بولا قرار دارد که يکي از زيستگاه‌هاي پلنگ، گرگ، خرس قهوه‌اي، گوزن و پازن است. در گذشته سنگده را  سيد محله يا سيدده مي‌گفتند چرا که اکثر مردم اين روستا سيد بودند. اين روستا در سال 1385 نزديک 1528نفر جمعيت داشته است.


جنگل سنگده  بخشي از جنگل‌هاي هيرکاني با قدمتي بيش از 30 ميليون سال است که از قديمي‌ترين جنگل‌ها در دنيا به حساب مي‌آيد و عمر آن‌ به دوره ژوراسيک برمي‌گردد. نام قديم اين منطقه هيرکانيا، به معناي سرزمين گرگ‌ها بوده است. جنگل راش در ارتفاع 900 متري سطح دريا، منطقه‌اي چند هکتاري در دل جنگل‌هاي اطراف روستاي سنگده است که به زبان محلي مازندراني “مرسي سي” گفته مي‌شود. البته تنوع گونه گياهان و درختان در جنگل روستاي سنگده خيلي زياد است. در ارتفاعات پايين‌تر اين جنگل مي‌توانيد درخت گيلاس وحشي، ون يا زبان‌گنجشک و انواع مختلفي از افرا را ببنيد و لذت ببريد. درخت راش به علت مقاوم بودن به سرما در ارتفاعات بالاي هزار و 500 متر تا دو هزار متر بيشترين فراواني و رشد را دارد و هرچه به نوک  قله‌هاي نروخرو نزديک مي‌شويم به  تعدادشان افزوده مي‌شود. قد درخت‌هاي راش اينجا به 40 متر هم مي‌رسد و به صورتي باورنکردني منظم و مرتب در کنار يکديگر رشد کرده‌اند، گويي ستون آسمان هستند. درختان زيباي راش در مناطق کم‌ارتفاع شمال کشور کمياب هستند و به خاطر همين است که اين جنگل ارزش طبيعي زيادي دارد.


لذت از طبيعت و تفريح در دل جنگل‌هاي چند ميليون ساله


پياده‌روي در جنگل: در گوشه گوشه اين جنگل زيبايي‌هايي وجود دارد که ما را مسحور مي‌کند. در جاده جادويي‌اش قدم بزنيد و براي لحظاتي، آرامش را تجربه کنيد. با يک پياده‌روي سبک و آرام نيم ساعته مي‌شود به انتهاي جنگل راش رسيد. شيب ملايم و هواي خنک، پياده‌روي در جنگل را دلپذيرتر مي‌کند.


رانندگي: رانندگي در بخش‌هايي از اين جنگل هم به نوعي ديگر لذتبخش است. براي رانندگي در جنگل نياز به ماشين‌هاي آنچناني و شاسي‌بلند نيست حتي با پرايد هم مي‌توانيد تا مسيرهايي در جنگل سنگده پيش برويد و لذت ببريد.


کمپينگ: اگر خسته شده‌ايد مي توانيد همراه با دوستان بساط کمپينگ و پيک نيک را برپا کنيد و در اين محيط دل‌انگيز از گذر زمان لذت ببريد. البته حواستان باشد که با ريختن زباله و يا روشن کردن آتش در محل نامناسب به اين زيبايي‌ها آسيب نزنيد.


دوچرخه‌سواري: دوچرخه‌سواري در مسيرهاي رويايي جنگل سنگده نيز تجربه‌اي متفاوت و منحصر به فرد است. پس دوچرخه خود را برداريد، به اين مکان دل‌انگيز برويد و کلي خاطره بسازيد.


عکاسي: درختان زيبا و بلند، خروش رودخانه و ريزش آبشار سوژه‌هايي بکر و تماشايي براي عکاسي هستند. پس دوربين عکاسي‌تان را جا نگذاريد.


قدم زدن در کنار رودخانه هفت لول، لمس واقعي طراوت


همان طور که در جنگل پيش مي‌رويم صداي حرکت آب، شور و شوقي وصف‌ناشدني در دل ايجاد مي‌کند. از ميان جنگل راش رودخانه‌اي خروشان به نام رودخانه کسليان مي‌گذرد که زيبايي و طراوت منطقه را چندين برابر و خستگي راه را بي‌معنا مي‌کند. محليان به اين رودخانه هفت لول مي‌گويند. علاوه بر هفت لول اين جنگل داراي چشمه‌ها و رودخانه‌هاي بسياري است. يکي از اين چشمه‌ها، چشمه‌اي است که در کنار آن يک آلاچيق بزرگ با معماري خاص به نام تلار سربند قرار گرفته است. گفتني است که آب روستاي سنگده را همين چشمه تامين مي‌کند.


يکي از زيباترين آبشارهاي خزه‌اي ايران در انتظارتان است


پس از چند ساعت پياده‌روي در جاده‌ي روستايي و سپس مسيري جنگلي به يکي ديگر از جاذبه‌ها که در دل جنگل خودنمايي مي‌کند مي‌رسيم. صداي سحرانگيز ريزش آب آبشار زيباي اوبن لطف و آرامش خاصي برايمان به ارمغان مي‌آورد. آبشار اوبن ، مرز بين سمنان و مازندران است و ارتفاعش از سطح آب‌هاي آزاد به حدود هزار و 800 متر مي‌رسد. اين آبشار يکي از زيباترين آبشارهاي خزه‌اي شمال ايران به حساب مي‌آيد. سرچشمه اين آبشار چشمه‌هاي طبيعي بالادست است که پس از سرازير شدن در ميان جنگل به رود تجن مي‌ريزد.


بهترين زمان سفر به اين جنگل


از انتهاي ارديبهشت ماه تا ابتداي دي ماه، بهترين زمان سفر به جنگل سنگده زيباست، هرچند که هر فصل اين جنگل، زيبايي خاص خودش را دارد. برگ‌هاي تازه روي شاخه‌ها در بهار، نسيم خنک تابستان،  هزار رنگ برگ‌هاي پاييزي ريخته شده در جاده‌هاي جنگلي و لباس سفيد برف بر تن درختان در زمستان هر کدام به زيبايي منحصر به خود را داراست. در زمستان به ويژه در دي و بهمن جاده‌هاي اين منطقه به دليل برفگير بودن، بسته مي‌شود. همچنين روزهاي باراني نيز ممکن است بارش، موجب لغزنده شدن مسير و حتي ريزش سنگ و سنگريزه شود.  همين طور مسيرهاي کوهستاني جنگلي گاهي گرفتار مه غليظ مي‌شود. حتما نکات ايمني را به هنگام سفر در اين منطقه در اين فصول رعايت کنيد.


ديدني‌هاي نزديک جنگل سنگده


- دشت سرسبز بندبن: در دامنه قله نروخرو دشتي سرسبز قرار دارد. با گذشتن از جنگل راش و پوشش گياهي درختچه‌هاي ازگيل وحشي و زرشک، دشت زيباي بندين خودنمايي مي‌کند.


2- قله‌هاي نروخرو با ارتفاعي نزديک به سه هزار و 620 متر هم يکي از زيباترين قله‌هاي جنوب شهرستان ساري و سوادکوه است که کوهنوردان زيادي در فصل تابستان به اين جاذبه طبيعي سفر مي‌کنند.


اقامت و کمپ در جنگل سنگده


هزينه ورود : ورود به جنگل سنگده براي همه افراد آزاد و رايگان است.


آدرس جنگل سنگده : تهران- فيروزکوه- پل سفيد- دودانگه- روستاي سنگده


مسير دسترسي به جنگل سنگده :


1- از تهران: پس از عبور از دماوند، از جاده فيروزکوه به سمت پل‌سفيد حرکت مي‌کنيم. در ابتداي شهر پل سفيد مسير انحرافي که  25 کيلومتر جاده جنگلي خيلي زيبايي‌ست براي روستاي سنگده وجود دارد. اين مسير سه و نيم ساعت طول مي‌کشد.


2- از غرب استان مازندران مثل بابل و قائمشهر: از قائمشهر وارد جاده فيروزکوه شده و از انتهاي پل‌سفيد وارد مسير روستاي سنگده مي‌شويم.


3- از ساري: از ساري به سمت کياسر حرکت کنيم و به سمت سد شهيد رجايي و شهر فريم مي‌رويم. در ادامه پس از عبور از روستاهاي مجي، کليج کلا، دادکلا و سودکلا به روستاي سنگده مي‌رسيم. طول سفر حدود 2 ساعت است. البته مسير جاده فيروزکوه و پل سفيد هم مسير مناسبي براي اهالي شهر ساري است.


4- از سمنان: جاده کياسر و شهر فريم بهترين مسير است.


5- از شهميرزاد: راه نزديک جاشم است که جاده‌ زيبايي هم دارد .


با هم به يکي ديگر از جنگل‌هاي زيبا و بکر شمال سفر کرديم. جنگل سنگده و به طور کلي جنگل‌هاي هيرکاني ميراثي پرارزش و در عين حال بسيار چشم‌نواز است که بايد با تمام وجود از آن مراقبت کنيم. آيا اين جاذبه طبيعي زيبا را در ليست سفرهاي خود قرار مي‌دهيد؟ لطفا نظرات، تجربيات و خاطرات خود را درباره اين جنگل زيبا با مخاطبان سفرزون در ميان بگذاريد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حسابداری و حسابرسی آموزش مدیریت Buy Telegram members یک عاشقانه ی خوب Welcome otaku server88 امیر نیک کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه شیراز بهترين وبلاگ سبک زندگي مطالب ورزشی